Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Meet in 5: Part II

Τα τελευταία 2 χρόνια έχω εμπλακεί σε διάφορα projects που λειτουργούν στο διαδίκτυο και έχω διαπιστώσει απο πρώτο χέρι, όπως τόσοι άλλοι, πως το πιο δύσκολο κομμάτι που αντιμετωπίζει ένας υποψήφιος επιχειρηματίας, ο οποίος θέλει να  υλοποιήσει μια ιδέα του, είναι η εύρεση και η προσθήκη των κατάλληλων συνεργατών που θα  τον βοηθήσουν να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή.

Αυτό το φαινόμενο έχει τεράστιο κόστος για τον εμπνευστή της ιδέας, για τους πιθανούς συνεργάτες του αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Διότι κάθε ιδέα που δεν υλοποιείται, καθυστερεί την πιθανότητα να επιτευχθεί η ικανοποίηση μιας ανάγκης, καθυστερεί την πιθανότητα να διευκολυνθεί περαιτέρω η ζωή μας  σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Κάθε χαμένη ιδέα, καθυστερεί τελικά την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κάπως έτσι γεννήθηκε, πριν από μερικούς μήνες, η ομάδα του «Meet in 5», τα μέλη της οποίας, έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό  σε προσωπική βάση,  και ξεκίνησαν να διοργανώνουν το πρώτο  speed socializing event στην Ελλάδα, με στόχο  να το επιλύσουν.

Σε συνέχεια λοιπόν του πολύ επιτυχημένου πρώτου event, την Παρασκευή 6 Ιουλίου,  συναντήθηκαν στον χώρο του 123p, 14 επαγγελματίες από το χώρο της τεχνολογίας. Το 123p, στεγάζεται σε ένα κτίριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, που μετατράπηκε σε ειδικά διαμορφωμένο loft στο κέντρο της Αθήνας. Τον χώρο μας πρόσφερε ευγενικά, ο Ιωάννης Σκλάβος (Community Manager στο 123p και ιδιοκτήτης του FreeStuff.gr), ο οποίος έχει ενώσει δυνάμεις μαζί μας, παραχωρώντας μας τον μοναδικό αυτό χώρο για όλα τα μελλοντικά μας event.

Οι  επαγγελματίες αυτοί αναζητούσαν είτε συνεργάτες για μια ιδέα που έχουν στο μυαλό τους, είτε να εμπλακούν στην υλοποίηση ιδεών που ανήκουν σε άλλους, είτε να επενδύσουν σε μια επιχειρηματική ιδέα που θα τους ενδιαφέρει, είτε να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη σε ένα επιχειρηματικό σχήμα που τώρα ξεκινάει το δικό του «ταξίδι». Ο καθένας μίλησε 5 λεπτά ξεχωριστά με τους υπόλοιπους 13, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας το event και η δικτύωση συνεχίστηκαν με 2 σύντομες ομιλίες από τους Νώντα Συρράκο της TopCreations και Γιάννη Κατσιώτη από τη Mobile εφαρμογή Parking Defenders, καθώς οι καφέδες και τα ποτά στο σαλόνι του χώρου, έδιναν κι έπαιρναν!

Το event παρακολούθησαν και στήριξαν με την παρουσία τους, διάφοροι επαγγελματίες, από το χώρο του διαδικτυακού & mobile επιχειρείν, οι οποίοι έχουν ήδη κάποιο όνομα στο χώρο, ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν μετά το πέρας του event και να κερδίσουν ένα κομμάτι από την εμπειρία τους. Ενδεικτικά αναφέρω τους Πάνο Λαδά από την Piece of Cake & Melina May, Κώστα Αρκάδα & Γιάννη Κατσιώτη από τη Mobile εφαρμογή Parking Defenders, Νώντα Συρράκο & Αλέξανδρο Μπινόπουλο από την TopCreations και τη Μαριλού Τζεμπελίκου από το Fashinating.com.

Από το χώρο του τύπου και των ΜΜΕ μαζί μας ήταν η Ζωή Λιάκα από «ΤΑ ΝΕΑ» και η Δέσποινα Χριστοπούλου από το «Skai.gr».

Αν μου ζητούσαν να βάλω ένα τίτλο ο οποίος θα συνόψιζε τις προσωπικές μου εντυπώσεις απο το δεύτερο «Meet in 5» θα έβαζα τον εξής: «Η Άλλη Ελλάδα». Η Ελλάδα που προσπαθεί, η Ελλάδα που δημιουργεί, η Ελλάδα που δεν αδρανεί, αλλά προκαλεί την τύχη της.

Γιατί αυτό ουσιαστικά γίνεται στο Meet in 5: σύντομη, στοχευμένη κοινωνική δικτύωση με επαγγελματίες που μας ενδιαφέρουν, ώστε να προκαλέσουμε την τύχη μας. Διότι μόνο όταν την προκαλούμε, μπορούμε να την αλλάξουμε.

Επί της ουσίας για αυτό διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση. Διότι ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο και χρονοβόρο είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες και ευχόμαστε το «Meet in 5» να μετριάσει αρκετά αυτό το πρόβλημα και να επισπεύσει, για τους επιχειρηματίες, τη διαδικασία υλοποίησης των ιδεών τους.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες για την κάλυψη, την υποστήριξη και το feedback τους. Διαπιστώνουμε και εμείς την ανάγκη να ανοίξει το «Meet in 5» και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Είναι πρόθεσή μας να το κάνουμε στο άμεσο μέλλον.
Προς το παρόν, επειδή οι διακοπές για πολλούς ξεκινούν σύντομα, δε θα πραγματοποιηθούν άλλα events μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μη σας πτοεί όμως αυτό. Άλλωστε, για να επιστρέψει κάποιος δριμύτερος, θα πρέπει πρωτίστως να αποχωρήσει! :)

Καλές διακοπές!

Αλέξανδρος Ηλιόπουλος

Υ.Γ. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Meet in 5' στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου