Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Best Practices Forum 2012

Πριν λίγες μέρες κάναμε ένα post στη σελίδα μας στο Facebook σχετικά με τη συμμετοχή μας σε ένα διαγωνισμό, το οποίο ίσως πέρασε λίγο απαρατήρητο.

Επειδή όμως θεωρούμε ότι αξίζει πραγματικά, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα άρθρο σχετικά με το Best Practices Forum, γι'αυτό και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από τη σελίδα του.

Παρόλο που είναι λίγο αργά για να υποβάλετε τη δική σας συμμετοχή, είναι μια καλή ευκαιρία:

α) να γνωρίσετε κάποιες καλές νέες ιδέες,
β) να το έχετε υπόψιν σας για του χρόνου, ώστε να υποβάλετε τη δική σας ιδέα στο διαγωνισμό, και
γ) γιατί όχι, να μας ψηφίσετε (σημείωση: μέχρι αυτή τη στιγμή είμαστε δεύτεροι, οπότε με λίγη τύχη και τη βοήθειά σας, μπορεί να βγούμε και πρώτοι)! :)

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 2012

Οι συνθήκες για τους νέους & τις νέες που ζουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι οι καλύτερες -με την ανεργία των νέων να κυμαίνεται πάνω από το  50% και την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας αβέβαιη. Παρόλα αυτά έχουμε τη βάσιμη προσδοκία ότι κάποια πράγματα αλλάζουν. Η κοινωνία αλλάζει και η αλλαγή προέρχεται & θα προέλθει από τους νέους. Υπάρχουν ήδη γύρω μας πολλά παραδείγματα ανθρώπων που, ατομικά ή σε ομάδες, δημιουργούν, καινοτομούν και καταφέρνουν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία..

Το Φόρουμ Καλών Πρακτικών έχει στόχο να συγκεντρώσει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει  τέτοια καλά παραδείγματα, να τους δώσει βήμα να εκφραστούν και να ακουστούν, ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης και για άλλους. Ειδικά σε δύσκολες συνθήκες η ανάγκη αναγνώρισης τέτοιων καλών πρακτικών είναι πιο επείγουσα και χρήσιμη από ποτέ (δείτε εδώ το διαγωνισμό του 2011).

Οι Καλές Πρακτικές που αναζητάμε μπορεί να προέρχονται από διάφορους χώρους, όπως επιχειρηματικό, τεχνολογικό, επιστημονικό, κοινωνικό, καλλιτεχνικό. Μπορεί ακόμα να έχουν κερδοσκοπικό ή μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η βασική προϋπόθεση είναι να προέρχονται από νέους ή νέες έως 35 ετών, να είναι καινοτόμες και ικανές να προβάλλουν ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, να μάθουμε τι συμβαίνει γύρω μας, να δικτυωθούμε, να διαδώσουμε τα καλά παραδείγματα, να εμπνευστούμε από αυτά και να πράξουμε αναλόγως! Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε!

Δείτε τους όρους της συμμετοχής καθώς και τη διαδικασία του διαγωνισμού και καταχωρήστε το εγχείρημά σας από τις 18/6/12 έως την 1/7/12 για να ανέβει στο go.dimiourgw.com και να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό/ψηφοφορία που θα λάβει χώρα από τις 2/7/12 έως τις 15/7/12. Οι δέκα (10) επικρατέστερες προτάσεις που θα αναδειχθούν από το κοινό στην διαδικτυακή ψηφοφορία, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση του Best Practices Forum 2012 την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Καλή Επιτυχία!

Best Practises FaceBook

Best Practises Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου