Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Meet in 5' I: The Beginning

Το πρώτο Meet In 5', διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή, 1 Ιουνίου στο BarTesera. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους μας που αποφάσισαν να παρευρεθούν στο ιστορικό πρώτο επί ελληνικού εδάφους speed socializing για start-upers, freelancers κι επιχειρηματίες. Ας αναφέρουμε λίγα λόγια όμως για το πρώτο event.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση ενός τετάρτου της ώρας στις 19.15 περίπου. Οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα ταμπελάκι με ένα νούμερο βάσει της ώρας προσέλευσής τους στο χώρο, δηλαδή ο πρώτος το 1, ο δεύτερος το 2 κτλ. Όπως θα καθιερωθεί και στα επόμενα Meet in 5’, ο πρώτος συμμετέχων που προσήλθε στο χώρο, ήταν κι ο μόνος που έμεινε σταθερός στη θέση του και δε συμμετείχε στο κυκλικό rotation.

Αφού οι συμμετέχοντες έλαβαν τις θέσεις τους στο τραπέζι, ακολούθησε μία 5λεπτη ομιλία από τον Αλέξανδρο Ηλιόπουλο, συνδιοργανωτή του πρώτου Meet in 5’, ο οποίος εξήγησε κάποια πράγματα σχετικά με την ιδέα πίσω από το event κι ανέφερε και μερικές οδηγίες επί της διαδικασίας.

Με την έναρξη του πρώτου από τους 13 γύρους συνομιλιών, το τραπέζι στην κυριολεξία πήρε φωτιά και για μιάμιση περίπου ώρα επακολούθησε φρενήρες socializing, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με το πέρας των meetings, μοιράστηκε στους συμμετέχοντες ένα χαρτί αξιολόγησης του event το οποίο συνέταξε ο Νίκος Τατσούλης, επίσης συνδιοργανωτής του event. Σε γενικές γραμμές, η αξιολόγηση του Meet in 5’ ήταν αρκετά υψηλή, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη μας διοργάνωση και κάποια παράπονα όπως το τσιγάρο, η ανάγκη για μεγαλύτερο spacing μεταξύ των συνομιλητών και του χρόνου των συνομιλιών (οι περισσότεροι ζήτησαν μεγαλύτερο χρόνο!), ελήφθησαν σοβαρά υπ’ όψιν και στο επόμενο Meet in 5’ όλα θα κυλήσουν άψογα.

Η κουβέντα συνεχίστηκε στο χώρο μεταξύ των συμμετεχόντων και σχηματίστηκαν αρκετά εποικοδομητικά πηγαδάκια. Όλοι αντάλλαξαν κάρτες με όλους και κατά δήλωση των παρισταμένων δεν αποκλείεται να προκύψουν και άμεσες συνεργασίες, τις οποίες θα στηρίξουμε και θα αναδείξουμε μέσα από αυτή τη σελίδα, καθώς και στα επόμενα meetings.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Νίκος Δαμηλάκης, συνιδρυτής του TaxiBeat, Γιάννης Σκλάβος, ιδρυτής του Freestuff.gr, Δώρα Παυλίδου, ραδιοφωνική παραγωγός στο Βήμα FM με την εκπομπή «Βουτιά στα Social Media”, Βαγγέλης Χαμπηλομάτης, ιδιοκτήτης του Epixeiro.gr, Πάναγιώτης Τζίνης, δημιουργός του Ignite Athens, Σπύρος Καπετανάκης, συνδημιουργός του CoLab Athens, Μαρία Βιδάλη, αρχιτέκτων και συγγραφέας του βιβλίου «Γη και χωριό, τα εξωκκλήσια της Τήνου», Έλενα Κουφάκη, δημιουργός ειδικών εφέ για το σινεμά και το θέατρο.

Η φωτογραφική κάλυψη του Meet in 5’, έγινε από το γνωστό κινηματογραφιστή Τιμολέων Κορονετόπουλο, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ανδρέα Γιαννόπουλο, δημοσιογράφο του Metropolis Free Press, και Βαγγέλη Λαΐνα, εικονολήπτη, που ετοίμασαν μία παρουσίαση του meeting για λογαριασμό του πρωτοποριακού βιντεοπεριοδικού MStories.

Από καρδιάς, το team του Meet in 5’ που αποτελείται από τους Μάνο Κουφάκη -  Κώστα Οργανόπουλο (συνιδρυτές) και Αλέξανδρο Ηλιόπουλο - Νίκο Τατσούλη (συνδιοργανωτές) ευχαριστούμε όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν την ιδέα και σας περιμένουμε στην επόμενη διοργάνωση, που θα ανακοινωθεί αρκετά σύντομα. Γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής για το επόμενο! Get ready for some serious speed socializing!

ΥΓ. Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε σε λίγο στη σελίδα του Meet in 5' στο FaceBook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου