Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Πέντε ιδέες κάνουν τη διαφορά

Το παρακάτω άρθρο του καλού φίλου Ανδρέα Γιαννόπουλου, δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλο της Metropolis Free Press και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Ο Ανδρέας είναι ένθερμος υποστηρικτής μας σε ό,τι κι αν κάνουμε από το CoinMad, μέχρι το Meet In 5' και μπορεί να γίνει και δικός σας, αρκεί να τον ενημερώσετε για τη δική σας ιδέα στο agiannopoulos@metropolisnews.gr! :)

Με κεντρικό σύνθημα «η αυτοπεποίθηση είναι το 50% της επιτυχίας», πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8 έως 10 Ιουνίου το δεύτερο STARTup Live Athens.

IncludAbility

Η ομάδα που κέρδισε την πρώτη θέση του διαγωνισμού αποτελείται από τους Σάκη Κωστάρη, Μάρκο Δασήρα, Αδαμαντία Κακαβούλη, Βασίλη Καλύβα, Μαρία Καραδημητρίου, Μαρία Κολτσίδα, Βαγγέλη Ρέκκα, Μανώλη Πολυχρονίδη και Αννα Μιλοβάνοβα. Λαμβάνοντας υπόψη πως το 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας και ότι το 42,5% εξ αυτών είναι κοινωνικά αποκλεισμένο, θέλησαν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην επανένταξή τους στην κοινωνία. Ειδικότερα, μέσα από το πρόγραμμά τους επιθυμούν να ενημερώνουν, να καθοδηγούν και να προτρέπουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν ανθρώπους με αναπηρία, αλλά και να μπορούν να συνεργάζονται μαζί τους (είτε ως υπάλληλοι είτε ως πελάτες) σε καθημερινή βάση.

We Protect The Forest

Τη δεύτερη θέση του STARTup Live Athens #2 κατέκτησαν οι Γιάννης Λαγός, Φιόρη Ζαφειροπούλου, Anne Garcin, Δημήτρης Φαρμάκης, Αννα Μπουρτουλαμαίου, Αλεξία Μπουμπούλη και Στέφανος Κοτσιόπουλος με το εγχείρημα We Protect The Forest. Οπως μαρτυράει και ο τίτλος της ομάδας τους, επιθυμούν να προστατέψουν τα δάση από τις φωτιές δημιουργώντας ομάδες εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι θα τα καθαρίζουν από κλαδιά, ξερά και σπασμένα δέντρα που γίνονται εξαιρετικά εύφλεκτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στη συνέχεια θα τα πωλούν σε σπίτια και επιχειρήσεις, που με τη σειρά τους θα τα χρησιμοποιούν ως εναλλακτική πηγή θέρμανσης αντί του πετρελαίου.

Women On Top

Στην τρίτη θέση του διαγωνισμού βρέθηκε η ομάδα Women On Top, η οποία δημιουργήθηκε από τις Στέλλα Κασδαγλή, Γαλήνη Ηλιοπούλου, Αντρεα Σολομωνίδου, Βίκυ Φωτεινού και Μαριθέα Χαντζή. Σκοπός τους είναι η δημιουργία ενός συμβουλευτικού δικτύου το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, ώστε να τις βοηθήσει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις γύρω από την καριέρα τους. Ετσι, για παράδειγμα, μαθήτριες οι οποίες αναζητούν επαγγελματικές κατευθύνσεις, νέες επαγγελματίες που θέλουν να αλλάξουν καριέρα και μητέρες οι οποίες σκοπεύουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το δίκτυο να βρουν μια γυναίκα-μέντορα να τις καθοδηγήσει στις δύσκολες αποφάσεις.

Cogniterra

Οι Αλεξία Βασδέκη, Δημήτρης Μιχαϊλίδης, Φαίδρα Μπολιάρη, Ελίνα Οικονόμου, Εράνθη Καραμαλή, Μανώλης Τζουβελέκας και Ακης Λαοπόδης δημιούργησαν την ομάδα Cogniterra με βασική τους φιλοδοξία να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τουριστική βιομηχανία στην περιοχή της Μεσογείου. Εχοντας την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία στο χώρο, θεωρούν πως ο τουρισμός έχει εμπορευματοποιηθεί και κορεστεί σε τέτοιο βαθμό που δεν ικανοποιεί πλέον τους «ψαγμένους» ταξιδιώτες. Στόχος τους είναι λοιπόν να προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιορδανία, το Ισραήλ και η Τουρκία, προτείνοντας εναλλακτικούς προορισμούς και δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν εις βάθος την κουλτούρα του προορισμού που επισκέπτονται.

Learn To Learn

Ο Αγγελος Μουζακίτης, η Χριστίνα Λιάτα, ο Γιάννης Παγώνης και η Ξανθίππη Λεμοντζόγλου επινόησαν την πλατφόρμα Learn To Learn, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν τη διαδικασία της μάθησης. Γνωρίζοντας την έλλειψη κινήτρων αλλά και το φόβο με τον οποίο συχνά αυτή αντιμετωπίζεται, έχουν ως στόχο να παρακινήσουν τους μαθητές να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν. Για να τα καταφέρουν, θα πραγματοποιούν ειδικά σεμινάρια και summer camp χρησιμοποιώντας τις σχολικές εγκαταστάσεις που παραμένουν αναξιοποίητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που έχουν ελεύθερο χρόνο.

Κείμενο: Ανδρέας Γιαννόπουλος Φωτογραφία: Διονύσης Αρβανιτάκης

Περισσότερες φωτογραφίες από το event μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου