Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Οδηγίες προς ναυτιλομένους για το πρώτο Meet in 5'.

Eίμαι αρκετά χαρούμενος που οι ιδρυτές της CoinMad και εμπνευστές της ιδέας Meet in 5', Κώστας Οργανόπουλος και Μάνος Κουφάκης μου πρότειναν να συνδιοργανώσω την πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο BarTesera.

Ποιός είναι ο στόχος του Meetin5;

1) Να μοιραστούμε την δική μας ιδέα, η τις δικές μας αναζητήσεις με άλλους με σκοπό να βρούμε τους κατάλληλους συνεργάτες ώστε να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε απο κοινού.

2) Να ακούσουμε ιδέες άλλων που μπορεί να μας ενδιαφέρουν και να ζητήσουμε να συνεισφέρουμε με τις δικές μας γνώσεις και δεξιότητες αν το επιθυμούμε.

Μερικά παράδειγματα:

«Είμαι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και έχω την Α ιδέα για μια ιστοσελίδα. Αναζητώ προγραμματιστή για να με βοηθήσει να την υλοποιήσω.»

«Είμαι επαγγελματίας στο χώρο της προώθησης και ψάχνω να βοηθήσω προγραμματιστές που ασχολούνται με κάποιο πρότζεκτ για να τους βοηθήσω στον τομέα του μάρκετινκ.»

«Είμαι προγραμματιστής και ψάχνω να βρω άλλα άτομα (προγραμματιστές η μη) για να τα βοηθήσω σε μια ιδέα που έχουν, εφόσον μου αρέσει.»

«Είμαι προγραμματιστής, έχω υλοποιήσει μια ιδέα, προσπαθώ να βρω συνεργάτες να με βοηθήσουν στον τομέα του προγραμματισμού, της επικοινωνίας και του business development.»

Και πολλά άλλα....

Επομένως είναι πολύ σημαντικό στα 5 λεπτά που θα έχετε χρόνο να γνωριστείτε με το κάθε άτομο στην εκδήλωση, να μπορέσετε να πετύχετε τα παρακάτω:

i) Να συστηθείτε εκατέρωθεν λέγοντας λίγα λόγια ο καθένας για τον εαυτό του. Μη παρασυρθείτε, συγκεντρωθείτε στα επόμενα βήματα και να θυμάστε οτι έχετε πολύ χρόνο να τα πείτε μετά το πέρας της εκδήλωσης.

ii) Να ακουστεί και να γίνει κατανοητή η ιδέα σας (ή η αναζήτησή σας) απο τον συνομιλητή σας.

iii) Να αφήσετε και ένα λογικό χρονικό περιθώριο για τυχών ερωτήσεις και απορίες που θα έχει να σας απευθύνει.

iv) Να ακούσετε τη δική του ιδέα ή αναζήτηση.

v) Να διατυπώσετε ερωτήσεις σε αυτόν.

Πρέπει να κάνετε και τα 5 βήματα σε 5 λεπτά.

Αυτό που προτείνω προσωπικά είναι το εξής.

Το βήμα (i) να γίνει εναλλάξ, δηλαδή πρώτα συστήνεται ο ένας και μετά ο άλλος και φροντίστε να μην καταναλώσετε πάνω απο 1 λεπτό και οι 2 μαζί.

Τα βήματα (ii), (iii) που για τον συνομιλητή σας είναι τα (iv) ,(v), θα πρέπει να σας πάρουν το πολύ 2 λεπτά.

Επομένως φροντίστε να μπορείτε να παρουσιάσετε την ιδέα σας μέσα σε ένα λεπτό για να έχετε άλλο ένα ώστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις.

Είναι καλό (και ευγενικό) να ολοκληρώσει ο ένας ομιλητής την παρουσίασή του και μετά να ακούσει τον άλλο με προσοχή και οχι να ανακατεύονται οι παρουσιάσεις και οι ερωτήσεις.

ΜΗ ΚΟΛΛΑΤΕ !

Δεν είναι απαραίτητο να σας αρέσει η ιδέα του συνομιλητή σας, ούτε είναι απαραίτητο να προσποιηθείτε οτι ενδιαφέρεστε για τις δικές του σκέψεις και αναζητήσεις. Σκοπός είναι να ακουστούμε, να γνωριστούμε και να απευθυνθούμε σε άτομα τα οποία, είτε θα είναι οι μελλοντικοί μας συνεργάτες, είτε θα γνωστοποιήσουν τις δικές μας ιδέες και αναζητήσεις και θα μας προτείνουν σε άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό που κάνουμε.

Ο σκοπός λοιπόν της εκδήλωσης αυτής είναι η αλληλοβοήθεια. Επομένως καλό είναι να διατηρήσουμε τις επαφές που θα κάνουμε γιατί δε ξέρουμε πότε και πώς θα μας χρειαστούν στο μέλλον. Μπορεί να φανούμε εμείς χρήσιμοι σε κάποιον, ή να φανούν άλλοι χρήσιμοι σε εμάς!

Για αυτό, αν έχετε, μη ξεχάσετε τις κάρτες σας!

Άρθρο του Αλέξανδρου Ηλιόπουλου (Liberals Cafe)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου