Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Παντρεύτηκα ένα ΤΕΡΑΣ από το διάστημα!

Στο κλασσικό b-movie του 1958, "I married a monster from Outer Space", η Gloria Talbott παντρεύεται τον αγαπημένο της Tom Tyron. Παρά τις σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του και του γεγονότος ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδί μαζί, εκείνη εμμένει στην επιλογή της να είναι μαζί του, με καταστροφικές συνέπειες που δεν αργούν να έρθουν. Ο άντρας της απλά είναι εξωγήινος, δεν είναι καν ανθρώπινο ον, αλλά εκείνη τυφλωμένη από τα ιερά δεσμά του γάμου και την πίστη της, δεν είναι σε θέση να δει τη χιονοστιβάδα που έρχεται να την πλακώσει!

Έχετε σκεφτεί μήπως είστε αρκετά εγωιστές για να παρατήσετε το start-up σας πριν το παντρευτείτε και πλέον είναι αργά?

Όσο πιο μικρός είσαι σε ηλικία και ξεκινήσεις κάτι, τόσο λιγότερες συνέπειες υπάρχουν στο να αποτύχεις σε αυτό. Όσο όμως μεγαλώνεις και προσεγγίζεις το ατομικό σου ψυχολογικό όριο που ορίζεις ως έτος που πρέπει να έχεις επιτύχει, τότε είναι το πιο πιθανό να κάνεις το μοιραίο λάθος. Συχνά ερωτεύεσαι μια ιδέα, παλεύεις για αυτή, αλλά παραγνωρίζεις όλα τα σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσεις και να ασχοληθείς με κάτι άλλο! Ακόμα πιο συχνά παντρεύεσαι αυτή την ιδέα, δεσμεύεσαι δια βίου, κλείνεις τα μάτια στις τάσεις της αγοράς και χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει, βρίσκεσαι 10 χρόνια μετά στο απόλυτο μηδέν, ανήμπορος να ανακάμψεις και να κάνεις κάτι καινούριο.

Το ένστικτο σε μια δουλειά, ένα start-up, μία σχέση, μια αγορά είναι κάτι που δεν αγοράζεται αλλά μπορεί να αναπτυχθεί με την εμπειρία. Ακόμα κι έμπειροι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθος, αλλά στόχος είναι να μειώσουμε τις πιθανότητες αυτού του λάθους. Για αυτό το λόγο καλό είναι να δοκιμάζουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας, να δημιουργούμε παραπάνω από ένα start-up και να παραμένουμε μέσα στους ρυθμούς της ζωής με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά, για να μη βρεθούμε κάποια στιγμή παντρεμένοι με το δικό μας τέρας από το εξώτερο διάστημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου