Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Ένα κρυμμένο μήνυμα στην ιστορία μιας ταμπέλας


Πριν μερικά χρόνια έλαβα αυτό το βίντεο στο email μου. Ίσως κι εσείς είστε από αυτούς που το έχουν λάβει ή το έχουν πετύχει κάπου στο διαδίκτυο.

Η ιστορία έχει να κάνει με έναν τυφλό ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος ζητά ελεημοσύνη καθισμένος στα πλακάκια ενός πάρκου, έχοντας μια ταμπέλα μπροστά του, η οποία γράφει: "Λυπηθείτε με. Είμαι τυφλός".

Η μέρα είναι όμορφη, ο κόσμος απολαμβάνει το τοπίο και ελάχιστοι είναι αυτοί που δίνουν σημασία στον δύστυχο άνδρα και την ταμπέλα του.

Κάποια στιγμή τυχαίνει να περνάει ένας καλοντυμένος νέος, ο οποίος αποφασίζει να τον βοηθήσει. Αναποδογυρίζει την ταμπέλα και γράφει κάτι το οποίο κάνει τον κόσμο να δώσει σημασία και να γεμίσει το τσίγκινο κουτί του τυφλού με κέρματα!

Στο τέλος του βίντεο αποκαλύπτεται ποια ήταν αυτή η φράση που έγραψε ο περαστικός, η οποία έκανε τη διαφορά και κέρδισε την καρδιά του πλήθους..Είναι, ομολογώ, ένα πολύ συγκινητικό βίντεο και νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου όσοι το δείτε.

Και σίγουρα τα θετικά μηνύματα που περνάει είναι αρκετά, με τα 3 πιο βασικά να είναι τα εξής :

- πρέπει να βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη

- έχει μεγάλη σημασία πως θα εκφράσεις κάτι

- δε ζούμε σε μια κοινωνία με αδιάφορους ανθρώπους, αλλά επιλεκτικούς για διάφορους λόγους, στο που θα δείξουν την ευαισθησία τους

Εκτός από όλα αυτά όμως, παγίωσε μια άποψη που είχα από παλιά :

Αυτό που πλέον ξεχωρίζει τους λίγους απ'τους πολλούς είναι η συνδυασμένη γνώση/ιδιότητα και αυτό που ξεχωρίζει τις πραγματικά πρωτοποριακές ιδέες απ'τις υπόλοιπες, είναι ο συνδυασμός 2 ή περισσότερων στοιχείων.

Ένα απλό και γνωστό σε όλους παράδειγμα;

Twitter (συνδυασμός blogging σε μίνι έκδοση - σαν SMS, με social media)

Στο βίντεο βλέπουμε ουσιαστικά το θετικό αποτέλεσμα μιας "συνεργασίας" 2 ανθρώπων με διαφορετικά βιώματα, ιδιότητες και γνώσεις.

Ο μεν ηλικιωμένος άνδρας, απλώς γράφοντας πως είναι τυφλός, δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει τα βλέμματα και να πάρει μερικά χρήματα για να ζήσει.

Ο νεαρός περαστικός επίσης, δε γνωρίζουμε κατά πόσο είναι επιτυχημένος σε αυτό που κάνει και δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι αυτός ο συνδυασμός της γνώσης marketing από τον νεαρό, με την σωματική κατάσταση που βρισκόταν ο ηλικιωμένος άνδρας, κατέληξε να έχει σπουδαίο αποτέλεσμα!

Γι'αυτό το λόγο κι εμείς στη Φόρμα Συμμετοχής του Meet in 5' δεν περιορίζουμε τη συμμετοχή ανθρώπων που ασχολούνται με διαφορετικά πράγματα και όχι απαραίτητα με υπολογιστές και διαδίκτυο. Όλοι μπορεί να είναι κάπου χρήσιμοι και να δώσουν μια υπέροχη ιδέα για startup που να χρειάζεται τη γνώση των ίδιων σε έναν διαφορετικό τομέα!

Εσείς βλέπετε κάποιο άλλο καλά κρυμμένο μήνυμα στο συγκεκριμένο βίντεο; Έχετε να μοιραστείτε κάποιο άλλο παράδειγμα συνδυασμού γνώσεων και ιδιοτήτων που έφερε την επιτυχία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου