Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

8 ατάκες για Startups από τον Mark Zuckerberg του Facebook

1) "Ξεκίνησα τη σελίδα όταν ήμουν στα 19 μου χρόνια. Δεν ήξερα πολλά για τις επιχειρήσεις τότε."

2) "Όταν δίνεις φωνή και δύναμη στον κόσμο, το λεγόμενο "σύστημα" συνήθως μεταβάλλεται σε κάτι πραγματικά καλό. Έτσι, αυτό που βλέπουμε σαν ρόλο μας, είναι να δώσουμε στον κόσμο αυτή τη δύναμη."

3) "Πολλές εταιρείες είναι παγιδευμένες από τα συμβούλια και την κληρονομιά του τι έχουν "χτίσει",... αυτό που εμείς βλέπουμε σαν κάτι πραγματικά πολύ σπουδαίο, είναι πάντοτε να έχουμε το μυαλό κάποιου πρωτάρη στο επιχειρείν και προσπαθούμε να σκεφτόμαστε τι θα κάναμε αν ξεκινούσαμε την επιχείρησή μας τώρα..."

4) "Οι απαιτήσεις και οι εργασίες που χρειάζονται για να στήσεις και να συντηρείς κάτι σαν το Facebook, είναι τόσες πολλές που αν δεν είμασταν εντελώς αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και δε το θεωρούσαμε πολύ σπουδαίο, το να ξοδεύουμε τόσο χρόνο σε αυτό θα ήταν κάτι παράλογο."

5) "¨Πιστεύω ότι ένας πολύ απλός κανόνας του επιχειρείν είναι ότι, αν κάνεις πρώτα τα εύκολα, τότε μπορείς πραγματικά να κάνεις μεγάλη πρόοδο."

6) "Η δυναμική του να διευθύνεις ανθρώπους και να είσαι CEO σε μια εταιρεία, είναι πολύ διαφορετική απ'το να είσαι συγκάτοικος με κάποιον στο κολλέγιο."

7) "Το κόλπο δεν είναι να προσθέτεις πράγματα, αλλά το να παίρνεις."

8) "Αν ξεκινούσα τώρα, θα έκανα τα πράγματα διαφορετικά. Αλλά τότε δεν ήξερα τίποτα... Όμως ειλικρινά, αν ξεκινούσα τώρα, νομίζω πως θα έμενα στη Βοστώνη."

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο, με ανάλυση της κάθε ατάκας από τον John Greathouse κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Eight Startup Tips From Mark Zuckerberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου