Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

10 δωρεάν εργαλεία που σας βοηθούν να οργανωθείτε στο διαδίκτυο

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα πολύ ωραίο άρθρο που αρχικά δημοσιεύτηκε στο Blog του Buffer και αναφέρει 10 πολύ χρήσιμα εργαλεία που σας βοηθούν να έχετε πάντοτε τακτοποιημένες τις πληροφορίες που αντλείτε απ΄το διαδίκτυο. Από αυτά που δε γνωρίζαμε, ξεχωρίσαμε την ιστοσελίδα ifttt.com! Σε μερικά λεπτά από τώρα μάλιστα σκοπεύουμε να τη χρησιμοποιήσουμε στην πράξη! :)

Αυτό είναι ένα φιλικό post στο Blog του Buffer από τον Matt Ragland (@mattragland). Ο Matt είναι ένας μαχόμενος blogger, ο οποίος μοιράζεται συμβουλές παραγωγικότητας. Περισσότερα για αυτόν, μπορείτε να βρείτε στο τέλος του post.

Το internet είναι αχανές. Για πολύ καιρό, μου φαινόταν φοβερό το να οργανώσω και να θυμάμαι όλα τα άρθρα, τις εικόνες, τα βίντεο, τις δημοσιεύσεις, τα tweets και τις τοποθεσίες. Η μάζα των πληροφοριών μόνο συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά έχω κολλήσει με 10 δωρεάν εργαλεία, τα οποία με βοηθούν να οργανώσω το online "ταξίδι" μου. Τα 5 από αυτά είναι αρκετά γνωστά, και τα υπόλοιπα 5 μόλις τώρα αρχίζουν και γίνονται πιο ευρέως γνωστά. Ελπίζω ότι θα μπορέσετε να βρείτε κάποια που θα βοηθήσουν κι εσάς.

Τα 5 διάσημα εργαλεία που πρέπει να γνωρίζετε

1) Evernote

Χρησιμοποιώ μια στο τόσο το Evernote εδώ και μερικά χρόνια, αλλά από τον περασμένο Ιανουάριο με εντατικούς ρυθμούς. Είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο που έχω βρει για την οργάνωση και την ανάμνηση της online δραστηριότητάς μου, για σημειώσεις και ιδέες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Evernote web clipper για αποστολή σελίδων απευθείας στο λογαριασμό μου, ο οποίος συγχρονίζεται εύκολα μεταξύ web, desktop και iPhone. Να σας πω την αλήθεια, αυτό το post το γράφω στο Evernote!

Η πιο cool δυνατότητα; - Αναγνωρίζει γραπτό κείμενο.

2) Buffer

Είμαι αρκετά νέος χρήστης του Buffer, αλλά μέχρι στιγμής λατρεύω την υπηρεσία. Καθιστά τη χρήση του Twitter πολύ πιο αποτελεσματική και πολύτιμη. Το Buffer σας επιτρέπει να προγραμματίζετε τα Tweets σας και τα Facebook posts σε σημαντικές χρονικές στιγμές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θέλω να κάθομαι στο twitter όλη την ημέρα, αλλά επίσης δεν θέλω να στέλνω 5 μαζεμένα tweets σε μια στιγμή το πρωί και το βράδυ.

Με το Buffer, λύνονται αυτά τα προβλήματα! Χρησιμοποιήστε την επέκταση για τον Chrome για να "αρπάξετε" ιστοσελίδες web και να τις μετατρέψετε σε tweets.

Η πιο cool δυνατότητα; – Η κύρια του Buffer, η ικανότητα που έχετε να προγραμματίσετε αυτό που βγει προς τα έξω από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιείτε.

3) Flipboard

Ο αδελφός μου με οδήγησε στο Flipboard, και έκτοτε είναι η πηγή μου για οποιαδήποτε είδηση και πληροφορία. Συνδέει τους λογαριασμούς που έχετε σε social media και τα ενδιαφέροντά σας σε μια προσαρμοσμένη ειδικά για εσάς διάταξη ηλεκτρονικού περιοδικού.

Το Flipboard είναι εύκολο στη χρήση, στην περιήγηση και στο να μοιράζεστε το περιεχόμενό του. Δίνετε αστέρια στα αγαπημένα σας tweets, τις φωτογραφίες απ'το instagram και στέλνετε με email ιστοσελίδες ειδήσεων που θέλετε να θυμάστε.

Η πιο cool δυνατότητα; – Όμορφη διάταξη και πλοήγηση.

Disclaimer: προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για iPhone και iPad.

4) Google Reader

Αυτό είναι το καλύτερο εργαλείο που έχω βρει για την συνένωση όλων των RSS feeds σε μία θέση. Για τους χρήστες του Gmail, η διάταξη είναι παρόμοια και εύκολη στην πλοήγηση. Υπάρχουν μέρες που θα διαβάσω 50+ άρθρα σε λιγότερο από 15 λεπτά, με το να κάνω σάρωση και να διαλέξω εκείνα που ξεχωρίζουν. Τα σπουδαία άρθρα παίρνουν αστεράκια για μελλοντική αναφορά.

Έχετε επίσης υπόψιν ότι το Buffer συνδέεται άψογα με το Reader, κάνοντας εύκολο να κάνετε re-tweet άρθρα και να γνωριστείτε με τους συντάκτες. Σε ποιόν δεν αρέσει αυτά που γράφει να γίνονται re-tweet;

Η πιο cool δυνατότητα; – Έχετε όλες τις επιλογές κοινής χρήσης που θα θέλατε, π.χ. Buffer, Twitter, Facebook, Google +, email, κλπ

5) Amazon Wish List

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Όπως πλοηγήστε στο internet, συνήθως βρίσκετε προϊόντα και δώρα για τον εαυτό σας ή για άλλους. Σκέφτεστε, "Αυτό θα ήταν κατάλληλο γι'αυτό και γι'αυτό".

Κάντε κλικ στο κουμπί "Wish List" στο πρόγραμμα περιήγησής σας και προστίθεται αυτόματα στην Amazon Wish List, η οποία μπορεί να μοιραστεί με οποιονδήποτε. Ποτέ ξανά δε θα ξεχάσετε να κάνετε δώρο σε κάποιον ή να αγοράσετε κάτι στο μέλλον.

Η πιο cool δυνατότητα; – Η δημιουργία πολλαπλών λιστών για να οργανώνετε τα προϊόντα.

Τα 5 νέα εργαλεία που πρέπει να γνωρίζετε

6) IFTTT

Έγινα μέλος πριν από μερικές εβδομάδες, και πλέον είναι ο νέος καλύτερος φίλος μου στο διαδίκτυο! Τα αρχικά IFTT σημαίνουν "If This Then That" και μπορείτε να δημιουργήσετε εργασίες για εφαρμογές, οι οποίες πάντα επικεντρώνονται στο να απαντάτε το IFTT.

Για παράδειγμα, ΕΆΝ ΑΥΤΟ (γίνει) π.χ. τραβάω μια φωτογραφία του Instagram, ΤΌΤΕ ΑΥΤΌ (συμβαίνει), π.χ. η εν λόγω φωτογραφία αποθηκεύεται αυτόματα στον λογαριασμό μου στο Dropbox. Μπορώ να ρυθμίσω μια ενέργεια π.χ. που αυτόματα θα στέλνει ένα ευχαριστήριο tweet όταν κάποιος με κάνει follow στο twitter.

Πιο cool δυνατότητα; – Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες έτοιμες αντίστοιχες με τις παραπάνω προτάσεις, για να ξεκινήσετε να το χειρίζεστε αμέσως.

7) BlissControl

Αυτό το εύχρηστο site σας επιτρέπει να ελέγχετε όλες από τις ρυθμίσεις κοινωνικών δικτύων στα οποία συμμετέχετε, από μία θέση. Αλλάξετε τις εικόνες προφίλ σας, τα βιογραφικά σας, τους κωδικούς αποκατάστασης και πολλά περισσότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για 13 ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλες οι αγαπημένες σας (Facebook, Twitter, Google + και Pinterest).

Η πιο cool δυνατότητα; – Η εξορθολογισμένη φύση της εφαρμογής σας γλιτώνει πολύ χρόνο.

8) SocialBro

Το SocialBro παρέχει απίστευτα (σχεδόν κατακλυσμιαία) στατιστικά στοιχεία για το λογαριασμό σας στο Twitter. Από την αρχή, το Social Bro συγχρονίζει τους followers σας και παρέχει στατιστικά με ακρίβεια λεπτού, προσαρμοσμένες αναζητήσεις και περισσότερα.

Παρέχει τόνους από χρήσιμες πληροφορίες και εγώ ακόμη έχω εθιστεί με το SocialBro!

Η πιο cool δυνατότητα; – Σας δείχνει ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές να κάνετε tweet βάσει των followers σας! Συγχρονίστε το με το Buffer και είστε πανέτοιμοι!

9.) Pocket (πρώην Read It Later)

Αυτό είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να "γραπώνετε" ή να καρφιτσώνετε ένα άρθρο που θέλετε να διαβάσετε αργότερα, χωρίς να θέλετε να προσθέσετε στο RSS reader σας ολόκληρη την ιστοσελίδα. Το Pocket, το οποίο ξεκίνησε μόλις χθες, παρέχει μια καθαρή, εύκολη στην ανάγνωση διάταξη, και επίσης μπορείτε να το συνδέσετε με το smartphone σας. Όλα τα στοιχεία μελλοντικής ανάγνωσης σε θέση.

Η πιο cool δυνατότητα; – Το Pocket ενσωματώνεται επίσης άμεσα με το Buffer, το Evernote, το Box.net και έχει πολλές άλλες σπουδαίες επιλογές για κοινή χρήση.

10) WorkFlowy

Εάν είστε το είδος του ατόμου που πάντα θέλει να είναι μέλος της επόμενης cool εφαρμογής, τότε τσεκάρετε το WorkFlowy για την δημιουργία λιστών και σημειώσεων, για το project management και το brainstorming.

Η διάταξη και η ροή έχει μια καθαρή, μη διαταραγμένη εμφάνιση που θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε σε ό,τι πραγματικά θέλετε να κάνετε. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνεργάζεστε με άλλους.

Η πιο cool δυνατότητα; – Χρησιμοποιήσετε εντολές σχετικές με το Twitter, δηλαδή # και @ για την αναζήτηση και την επικοινωνία μέσα στο WorkFlowy.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μερικά (ή 10) νέα εργαλεία για το χειρισμό του κατακλυσμού πληροφοριών που δέχεστε απ'το Internet. Χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο από αυτά τα εργαλεία; Ποια εργαλεία σας αρέσουν και δεν είναι στη λίστα του άρθρου;

Σχετικά με το συντάκτη:

Ο Matt Ragland είναι ένας συντάκτης που η γκάμα των γραπτών του κυμαίνεται σε θέματα όπως η παραγωγικότητα, τα social media, η πνευματικότητα, η δημιουργικότητα και η υπαίθρια περιπέτεια. Είναι βοηθός διευθυντή στο Camp Rockmont και απολαμβάνει το trail running, το ποδόσφαιρο και τον καφέ. Τσεκάρετε το blog του και στη συνέχεια ακολουθήστε τον στο Twitter και/ή στο Google +.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου