Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Startups: Επίθεση στα προβλήματα και όχι στον ανταγωνισμό


Ένα σύντομο αλλά πολύ ουσιαστικό άρθρο από τον Dharmesh Shah του Onstartups.com

Μην σας γίνει έμμονη ιδέα να χτυπήσετε τον ανταγωνισμό. Αντί να κάνετε αυτό, "βασανιστείτε" με το να λύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό:

1) Ο στόχος δεν είναι να κερδίσετε τον ανταγωνισμό, αλλά να προσθέσετε κι εσείς κάτι καλύτερο στο σύμπαν (σημείωση meet in 5': η ακριβής έκφραση στα αγγλικά είναι "put a dent in the universe").2) Είναι πολύ πιθανό οι ανταγωνιστές σας να μην επιλύουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς, ή γενικώς να μην ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα με εσάς. Είναι προτιμότερο να λύσετε κάποιο πρόβλημα πάνω σε κάποιο κομμάτι της δουλειάς σας, για το οποίο πιστεύετε πως υπάρχει χώρος στην αγορά, παρά το ίδιο το πρόβλημα, αλλά όπως αυτό έχει προσδιοριστεί από κάποιον άλλο.

3) Δε μπορείτε πάντοτε να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει με τον ανταγωνισμό. Αν είστε παρανοϊκοί, θα νομίζετε ότι οι ανταγωνιστές σας κάνουν τα περισσότερα πράγματα σωστά. Αν είστε αισιόδοξοι (ή παραληρηματικοί), ίσως πιστεύετε ότι τα κάνουν όλα λάθος. Όπως και να'χει όμως, κάνετε λάθος αν πιστεύετε κάτι από αυτά. Μην αφήσετε τον ανταγωνισμό να καθορίσει τη στρατηγική σας. Εστιάστε στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου