Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

20 Δευτερόλεπτα Παρανοϊκού Θάρρους

Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύτηκε στο καταπληκτικό blog του J Michael Dolan, και το μεταφράσαμε για να το απολαύσετε. Σύμφωνα με το συγγραφέα χρειάζεστε 51 δευτερόλεπτα για να το διαβάσετε. :)

Στην ταινία του Cameron Crow "We Bought A Zoo", ο χαρακτήρας του Matt Damon έχει ζήσει μια (γεμάτη απαιτήσεις) ζωή με μια πίστη: "Ό,τι χρειάζεσαι είναι 20 δευτερόλεπτα παρανοϊκού θάρρους". Και αυτή η ατάκα στο σενάριο έμεινε στο μυαλό μου αρκετή ώρα αφού έφυγα από το σινεμά, γιατί κρύβει μέσα της μια απίστευτη δύναμη.


Οι επιχειρηματίες χρειάζεται να βρουν 20 δευτερόλεπτα παρανοϊκού θάρρους λίγο πριν πλασάρουν ένα νέο προϊόν ή πριν προσφέρουν μια νέα υπηρεσία στους πελάτες τους. Οι συνθέτες τα χρειάζονται πριν παραδώσουν το τελικό soundtrack σε έναν ανυπόμονο σκηνοθέτη. Ένας συγγραφέας χρειάζεται το ίδιο θάρρος όταν παραδίδει το τελικό σενάριο (έπειτα από μήνες διορθώσεων) και οι φωτογράφοι, ζωγράφοι και σχεδιαστές τα χρειάζονται λίγο πριν παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά τους. Μια ηθοποιός οπωσδήποτε χρειάζεται ανάλογο θάρρος όταν διαβάζει το ρόλο της μπροστά από μια επιτροπή που επιλέγει το casting μιας ταινίας (ειδικά όταν την ξαναφωνάξουν για την τελική δοκιμασία), και όλοι μας χρειαζόμαστε αυτά τα 20 δευτερόλεπτα παρανοϊκού θάρρους, ώστε να παραδεχτούμε ένα λάθος μας, ή ακόμα ότι πραγματικά σε κάποιο θέμα τα κάναμε θάλασσα.

Χρειάζεται να είσαι πολύ θαρραλέος σαν άνθρωπος για να διαλέξεις τη ζωή ενός καλλιτέχνη ή ενός επιχειρηματία, ειδικά όταν γνωρίζεις πως η αμοιβή σου δεν θα είναι σταθερή ή ότι μια δουλειά που έχεις δώσει τον καλύτερό σου εαυτό μπορεί να απορριφθεί. Παρόλαυτά, η αλήθεια είναι ότι όταν φτάσει τελικά αυτή η στιγμή του "κάντο ή πέθανες", το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 20 δευτερόλεπτα παρανοϊκού θάρρους, ώστε να δώσουμε μια δυνατή κλωτσιά στα οπίσθια του φόβου και να στείλουμε την αβεβαιότητα από εκεί που ήρθε!

Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει το κουράγιο για 20 δευτερόλεπτα παρανοϊκού θάρρους, έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου